dijous, 5 de febrer del 2009

Servando Rocha.


Anem a parlar una mica de Servando de la Rocha. L'autor del llibre que fa uns dies parlàvem en el CONFLICT BLOC, per l'edició del llibre "Agotados de esperar el fin - Subculturas, estéticas y políticas del desecho " (Virus Editorial, novembre 2008).

Avui ens centrarem amb el llibre de "Historia de un incendio, de la Comuna de Paris al advenimiento del punk" del mateix autor. Aquest ens narra a través de les més de 500 pàgines la història d'activistes culturals com els americans Motherfuckers, els anglesos protopunks de King Mob o els enigmàtics situacionistes amb base a París ... Pàgines plenes d'experiències i il.lusions utòpiques, de vanguardies gamberres i sobretot de molt desenfrenament punk!

Historia de un incendio, presenta numeroses vies comunicatives, on trobem una quantitat de documentació que descobreix tresors amagats i n'actualitza de nous. Té el gran mèrit de que, darrera la seva lectura, aconsegueix transportar a la lectora al apassionant terreny de batalla de l'art i la política que en 200 anys d'història, ha estat sempre explicada d'una forma partidista, fragmentada, parcial o academicista.

Us recomanem (si us interessa el tema) aquest llibre - aventura / llibre - arma, si voleu viatjar pel mig de la comuna de París, Zurich o Londres.

Bona lectura!

1 comentari: